Backendutvecklare

SVT är inne i en digital förflyttning där fler och fler tjänster byggs med webben i fokus. SVTi är SVT:s digitala utvecklingsavdelning och för att säkerställa tillgänglighet och prestanda behöver vi nu stärka upp vårt CMS-team.

Om tjänsten

CMS-teamet bygger grundläggande APIer som andra team såsom SVT play, barnkanalen och nyheter bygger sina tjänster på. Vi har stora krav på prestanda och tillgänglighet och jobbar nära vårt infrastruktur team som tillhandahåller en modern plattform (VMaaS, ett internt docker moln, databaser mm). Vi sköter en stor del av vår drift och vår delivery pipeline själva där du som backendutvecklare jobbar i en kombinerad DevOps-roll.

Vi arbetar agilt och har en hög grad av autonomi med stora friheter att välja lösningar som passar oss. Idag bygger vi på ett Escenic CMS i botten som alla våra redaktörer använder. Ovanpå det tillhandahåller vi API:er skrivna som mikrotjänster i Java med Spring Boot, RxJava och Hystrix.

Vem är du?

Du är en drivande och nyfiken backendutvecklare. Du hittar pragmatiska lösningar och har inte något emot att sätta dig ner med vårt Infrastruktur team för att gå till botten med till exempel ett prestandaproblem. Du kommer att arbeta i ett litet team som är viktigt för hela avdelningen och förväntas ta ett stort ansvar för ditt eget arbete samtidigt som du har ett bra stöd av dina erfarna kollegor.

Erfarenhet av Java 8 är ett krav, men du kommer också få möjligheten att jobba med:

  • Spring och Spring Boot
  • Continuous Delivery / Integration
  • Mikrotjänstarkitektur
  • Docker containers
  • Molntjänster

Vi har två gånger per år en gemensam sprint på avdelningen där du själv kan föreslå projekt och få resurser från andra team att vara med och genomföra dem. Det ger dig möjlighet att prova på att jobba i nya grupper och testa nya tekniker eller bara fixa något du tycker behöver fixas.

Vi uppmuntrar till personlig utveckling och det finns alltid utrymme för deltagande på bra kurser och konferenser som du behöver för att utvecklas i din yrkesroll.

Kontakt

Sök tjänsten här!

Vid frågor, kontakta ansvarig rekryterare Ender Kökat via mail: ender.kokat@svt.se