IT-infrastrukturarkitekt med inriktning mot IT-säkerhet

”SVT Teknik & Verksamhetsutveckling skapar förutsättningar för innehåll i världsklass i en föränderlig medievärld.”  

Avdelningen Teknik och Verksamhetsutveckling består av 160 medarbetare som tillsammans ansvarar för SVT:s teknik och IT. Vårt uppdrag är att säkra kontinuerlig drift samt utveckla, tillhandahålla och implementera totallösningar som levererar betydande värde till företaget. Vi arbetar med systemutveckling, drift, förvaltning och support av SVTs infrastruktur. Vi driver stora tekniska projekt och arbetar med Verksamhetsutveckling.

Arbetsuppgifter / Om rollen 

IT-infrastrukturarkitekten designar och optimerar infrastrukturen, dvs säkerställer kontinuerligt att organisationen har rätt IT-infrastruktur för verksamhetens syfte.

Som IT-infrastrukturarkitekt på SVT kommer du arbeta med att utveckla och förvalta SVT:s grundläggande IT-infrastruktur, såsom nätverk, lagring och servrar, med ett särskilt fokus på IT-säkerhet och drifttillgänglighet.

SVT:s infrastruktur stödjer idag både kontorsarbete likväl som komplex videoproduktion och distribution. Då traditionell broadcast-teknik mer och mer ersätts av standardiserad IT-infrastruktur kommer det i framtiden ställas ännu högre krav på framförallt nätverk och lagring.

IT-infrastrukturarkitekten samarbetar med nätverksarkitekt, lösningsarkitekt, systemutvecklare, systemtekniker, tekniska projektledare och hårdvaruexperter vid framtagande av nya lösningar och vid diskussioner om långsiktiga mål och strategier. Du rapporterar direkt till Avdelningschef.

Exempel på aktiviteter är

 • Framtagande av tekniska riktlinjer, nätverkskartor, lösningsförslag, kapacitetsberäkningar osv.
 • Utveckla tekniska och administrativa säkerhetslösningar
 • Bedömning av driftsalternativ (t ex moln vs egen drift)
 • Kostnadsberäkningar för olika lösningar
 • Omvärldsbevakning gällande relevant teknik

Kvalifikationer 

Vi ser gärna att du har minst 10 års erfarenhet av arbete med IT-infrastruktur antingen som tekniker eller som arkitekt.

Vi ställer krav på tidigare erfarenhet av

 • Design av komplex IT-infrastruktur (nätverksdesign, framtagande av effektiva lagringslösningar för stora datamängder)
 • Strukturerat IT-säkerhetsarbete (formell utbildning / certifiering inom området är meriterande)
 • IT-infrastrukturteknik såsom hierarkisk lagring, server-virtualisering och mjukvarubaserad infrastruktur (systemövervakning, katalogtjänster och operativsystem).

Meriterande är kunskap om och erfarenhet av

 • Mjukvarudefinierade nätverk (SDN)
 • Standarder för video över IP (t ex AIMS vs ASPEN)
 • Molntjänster, t ex Amazon Web Services eller Microsoft Azure
 • Produktion och distribution av video

Vem är du? 

Vi letar efter dig som är kreativ, har en god analysförmåga och också har god förmåga att se helhetsperspektiv. Du bör ha en dokumenterat god kommunikationsförmåga, både vad gäller att visualisera arkitektur likväl som att beskriva den muntligt. Självklart är du också van att samarbeta effektivt i team eller projekt. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet då vi löpande får nya uppdrag och åtaganden. Rollen kräver att du är ansvarstagande, strukturerad och handlingskraftig i ditt arbete.

Din arbetsplats kommer att vara på SVT i Stockholm.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av IT-arkitekt Martin Ericsson,  martin.bo.ericsson@svt.se

Facklig information lämnas av Anna Abenius (SACO) och Maria Nassikas (Unionen).  Tel: 08-784 00 00.

Läs mer här