Nytt om SVT Play #4

Det här inlägget innehåller inaktuell information. Vår webbtjänst SVT Play.se har inte stöd för Playstation 4:s webbläsare. Om du vill använda SVT Play på din TV rekommenderar vi något av följande alternativ.

Del fyra i vår serie om nyheter i SVT Play handlar passande nog om en spelkonsol med versionssiffra fyra, nämligen PlayStation 4. Från och med idag kan man surfa in på www.svtplay.se i PS4:ans inbyggda webbläsare och spela upp video. Detta är möjligt tack vare att Sony valt att implementera stöd för videoformatet HLS (HTTP Live Streaming) som vi har skrivit om i tidigare blogginlägg.

 

En annan funktion som fungerar väldigt bra i kombination med PS4:an är vår fjärrkontroll (www.svtplay.se/kontroll) som gör att man kan använda sin mobil eller surfplatta för att navigera på sajten. Som vi berättade om i vårt senaste blogginlägg så jobbar vi även vidare med att anpassa hela gränssnittet till större skärmar. Hur detta arbete fortlöper kommer ni att kunna följa här på bloggen framöver. Stay tuned.

 • Victor

  Tack så mycket för detta! Ska testa med en gång.

 • anarfox

  Någon form av progressbar skulle inte skada.

 • Marcus Stillberger

  Kommer det någon möjlighet att ändra kvalité på videon via ps4 också? Tyckte inte att den var riktigt bra på julkalendern…

 • Fredrik Larsson

  Släpp gärna en app till PS4, skulle underlätta mycket och även nå ut till flera genom att ha den på PS4ans standard sida.

 • Victor

  Underbart att det fungerar. Såg många program innan jag upptäckte att det inte går att spola etc =) Kommer ni att jobba mer på ps4:a-stödet inom snar framtid?

 • Mathias

  Hur är det med Playstation 3?

 • Johan

  Bra jobbat! Kommer ni även fixa så att det på årets Sony Bravia-modeller fungerar att köra i fullskärm? Streaming fungerar utmärkt, men knappen för fullskärm saknas.
  Och som någon redan frågat: kommer ni att fixa så att det på PS4 går att spola i programmen?